In november 2009 heeft het bestuur een kaderplan vastgesteld om te komen tot een publicatie over de middenstand ("nering") van het dorp Grijpskerk in de 20e eeuw. Bij de uitvoering ervan bleek dit nog een behoorlijke klus te zijn. Zo staat in Het Grijpskerk van gisteren van Willem Kamminga dat het dorp in 1935 bijna 100 neringdoenden telde. Vanwege de omvang en de tijdsduur werd besloten om de resultaten in afzonderlijke boekwerkjes uit te geven, tegen een betaalbare prijs, te beginnen met de slagers.

slagers klein mmt klein bakkers klein kruideniers klein
metaalbewerkers_klein houtbewerkers_klein banken_notarissen_klein

Uitreikingen eerste exemplaar:

Deel 1 over de slagers: op 22 maart 2013 aan slagerij Boersema.

Deel 2 over meubels, mode en textiel: op 17 april 2014 aan Woonrijk Leegstra.

Deel 3 over de bakkers op Koningsdag 27 april 2015 aan bakkerij Jager.

Deel 4 over de kruideniers op 11 juni 2016, tijdens de jaarmarkt, aan dhr. Arkema van de Jumbo-supermarkt.

Deel 5 over de metaalbewerkers op 17 juni 2017 aan Faber Installatietechniek.

Deel 6 over de houtbewerkers, i.c. de zelfstandige timmerlieden en aannemers, op 8 september 2018 aan Oosterhof Holman.

Deel 7 over de banken en notarissen op 11 september 2019 aan het SNS Fonds Grijpskerk.

Deel 8 over de zorgverleners, t.w. de huisartsen, tandartsen en het Groene Kruis Grijpskerk op 21 september 2021 aan dokter Rademaker.

De deeltjes zijn (voor zover nog aanwezig) verkrijgbaar bij Drukkerij & Boekhandel Hoekstra (http://hoekstragrijpskerk.nl) te Grijpskerk. Elk deeltje kost € 10. De prijs kon gedrukt worden dank zij de vele sponsors, waaronder (vanaf het eerste begin) het SNS Fonds Grijpskerk.

Copyright © 2021 www.archiefgrijpskerk.nl. Alle rechten voorbehouden.